In de jaren 90 was er te Sint-Niklaas nog maar weinig beweging in de torbalsport en daar wilden vier, jonge sportievelingen graag iets aan doen. Op 6 februari 1997 werd torbalclub ViGe Waasland boven de doopfont gehouden en met een tiental leden begonnen wij te trainen en te dromen van onze ambities.

Sinds het seizoen 1997-1998 startten we met één dames- en herenploeg in de huidige torbalcompetitie. Jaar op jaar werd de club groter en in 2004 vormden wij ons om tot vzw.

In het jaar 2002 deed de herenploeg hun intrede in 1ste klasse torbal en in 2005 wisten ze voor de eerste maal Belgisch kampioen te worden. Tot op heden hebben ze dit al twaalf maal kunnen verwezenlijken. Dit leverde hen al 10 deelnames op aan de Eurocup Torball (de Europese beker torbal waaraan de verschillende nationale torbalkampioenen kunnen deelnemen) met 6 maal een podiumplaats als resultaat: 3 maal Vice-Europees kampioen (in Lyon (F: 2008) & Teramo (I: 2010) & Dortmund (D: 2012)  en zelfs 3 maal Europees kampioen (in Bolzano (I: 2011), Antwerpen (B: 2013) & Suprasl (P: 2015) !

Onze damesploeg had in 2008 hun 1ste Belgische kampioenstitel te pakken en dit realiseerden ze tot nu toe 6 maal. Zij namen dan ook al 5 maal deel aan de Eurocuptorball en werden 2 maal Vice-Europees kampioen (in Winterthur (CH: 2009) & Suprasl (P: 2015).

Sinds 2006 is Waasland ook actief, met minstens één goalballploeg, in de nationale goalbalcompetitie. In het goalbal kon Waasland reeds 3 maal Belgisch kampioen worden en onze andere ploeg Reinaert speelt in 2de klasse dapper mee.

Sinds juli 2017 breidden we ons sportaanbod binnen de club uit met een derde sporttak “Showdown”. Een vijftiental leden beoefenen deze sport en staan te popelen om vanaf het seizoen 2018-2019 deel te nemen aan de Belgische competitie, dewelke dan opgestart zal worden.

Enkele leden nemen geregeld deel aan verschillende tornooien zowel in het binnen- als het buitenland.

Naast het sportieve gebeuren, worden er jaarlijks tal van andere sociale activiteiten gepland met de club, zoals een ontspanningsweekend, een barbecue, een bowlingnamiddag, … Om de clubkas wat te spijzen, organiseren wij jaarlijks een chocoladeactie in november en een heuse barbecue in de maand augustus.

Je merkt het, ViGe Waasland is een actieve en bruisende club waar zowel op het sportieve als op het sociale vlak veel aandacht aan besteed wordt.

Heb je graag meer info over onze clubwerking? Ontdek alles in de onthaalbrochure:

Downloaden (PDF, 531KB)